Завршница наградног конкурса за ученике звездарских основних школа под називом: „Типуј на знање, здравље је у игри”, који је поводом новогодишњих и божићних празника организовало удружење „Сви на вагу” у сарадњи са Градском општином Звездара, одржана је на тргу испред зграде Општине доделом награда најуспешнијим учесницима..

Окупљене ученике звездарских основних школа поздравили су председник ГО Звездара Владан Јеремић и нутрициониста Милка Раичевић, оснивач удружења „Сви на вагу”, који су са присутним ученицима звездарских основних школа и представницима руководства ГО Звездара окитили јелку спонзорским куглама и  порукама које су Удружењу слали ученици звездарских основних школа на тему здравља, здраве исхране и здравих навика. Јелку која је постављена на тргу испред зграде ГО Звездара и која je окићена порукама и спонзорским куглама донирао је предузетник Бата Хрељац.

Председник ГО Звездара Владан Јеремић је захвалио ученицима и наставницима звездарских основних школа на показаном интересовању и учешћу на конкурсу и рекао да је овај конкурс показао да ученици и нижих разреда основних школа имају знање о правилном одржавању здравља и неговању здравих животних навика. Он је рекао да ће Градска општина Звездара наставити да помаже реализацију оваквих и сличних програма, а посебно оних који су намењени ученицима звездарских школа.

Нутрициониста Милка Раичевић, оснивач удружења Сви на вагу је рекла да су нас ова и претходна година, због пандемије изазване вирусом ковид 19, научила да о здрављу и здравим животним навикама сви треба да водимо бригу. Због тога је важно да се најмлађи што раније едукују о томе. Удружење Сви на вагу овоме поклања велику пажњу и има више програма који су намењени деци, али и старијима.

Најуспешнија је на конкурсу била Основна школа „Иван Горан Ковачић” чији су ученици послали највише порука, а награде је добио 21 ученик звездарских основних школа: Тара и Вук Филиповић,  Искра Павлица, Лена Коковић, Душан Вукашиновић, Софија Шалетић, Катарина Бера, Миона Миљковић, Нађа Николић, Страхиња Баћић, Ива Томић, Огњен Ранђеловић, Ена Тодић, Филип Лепојевић, Николина Митић, Јелисавета Даниловић, Лазар Поповић, Теа и Уна Koeschall, Теодора Крнетић, Лола Поповић, Михаило Коларов и Даница Васић.

Ученици су награђени пакетићима здравих производа „Да слатко буде здравије”и календарима, а Бата Хрељац је обезбедио да се сви награђени ученици засладе парчетом торте. Школе чији ученици су послали највише порука ће бити награђене апаратима за мерење шећера у крви и другим.

Поклоне за учеснике и школе су обезбедили спонзори: Александрија, Граном, Salvus International, апотеке Сенса, Dr Max, Асоцијација „Жена плус” која је апарате за мерење гликемије наменила ОМШ „Владимир Ђорђевић”  и Волонтерском сервису Звездара и госпођа Божица Велоусис која ће дезинфекциона средства поклонити свим звездарским школама и установама културе.