У великој сали Градске општине Звездара данас су додељене потврде младима о савладаним програмима у области графичког дизајна и мултимедија, које су сваке суботе похађали на Академији техничких струковних студија, у периоду од 15. октобра до 21. децембра. Млади су, на овим обукама у организацији Канцеларије за младе ГО Звездара, развили вештине коришћења различитих мултимедијалних алата и програма Adobe Photoshop и Adobe Illustrator.

 

Презентацији је присуствовао и председник Општине Звездара Владан Јеремић, који је младима поручио да је ово тек почетак подршке младима у развоју дигиталних компетенција и других вештина и позвао их да буду активни у обликовању своје заједнице.

 

Након последњег трочаса, који је реализован у великој сали ГО Звездара, на коме су млади приказали своје завршне радове, и кроз групну дискусију дали оцену о реализованом курсу, Владан Јеремић је са координатором Канцеларије за младе ГО Звездара Младенком Стевановићем уручио потврде младимаа који су успешно завршили обуку.

 

Млади су веома задовољни стеченим знањем, техничком опремом коју су користили на Академији и односом са предавачима. Како су рекли одговара им да се овакви и слични курсеви/семинари организују суботом. Вештине које су стекли уз подршку професора Одсека Београдске политехнике, представљене су кроз инспиративне фотографије, плакате и аудио-визуелне садржаје и на занимљив начин су обрађене теме из примењене уметности, заштите животне средине, заштите од вршњачког насиља, о болестима зависности, а представљене су и интересантне приче о Београду, о острву Бали, животу Милеве Марић, …

 

За похађање наведених обука пријавило се 70 полазника, а њих 48 је стекло право на сертификат. Ове активности финансиране су из буџета Градске општине Звездара у оквиру реализације активности планираних Програмом за младе 2022 – 2026.