Удружење особа са инвалидитетом Београд данас је у Градској општини Звездара одржало завршну конференцију поводом реализације пројекта „Пут до нових договора”. Догађају су присуствовали председник и заменик председника ГО Звездара Владан Јеремић и Драгана Ђурић са сарадницима, председница Удружења ОСИ Београд Гордана Пушара, представник цивилног сектора Горан Шеховић и гости.

 

Владан Јеремић је поздравио присутне и рекао да Општина Звездара и Удружење ОСИ Београд имају дугогодишњу успешну сарадњу која је резултирала реализацијом великог броја програма намењених особама са инвалидитетом.

„Градска општина Звездара пуно пажње поклања питањима која се тичу особа са инвалидитетом и побољшању њиховог положаја у друштву, па је пре више година основала Канцеларију за помоћ особама са инвалидитетом, а ове године је са Удружењем ОСИ Београд потписан Споразума о сарадњи, који даје могућност да у наредном периоду заједнички радимо на реализацији нових програма намењених особама са инвалидитетом”-рекао је Јеремић и захвалио Гордани Пушара на доброј сарадњи и личном ангажовању.

 

Гордана Пушара је захвалила Владану Јеремићу и Општини на досадашњој сарадњи и истакла да се нада да ће будућа сарадња бити успешна и да ће у наредном периоду бити реализован велики број нових заједничких програма.

„У Општини Звездара је, између осталог, захваљујући доброј сарадњи одржан и едукативни тренинг за повећање капацитета појединаца у ОЦД у области јавног заговарања и успешније сарадње са локалном заједницом, који је привукао велику пажњу јавности и чија је ова звршна конференција део”-рекла је Пушара и најавила више нових програма Удружења ОСИ Београд који ће бити реализовани у наредном периоду.

 

Након овога, Гордана Пушара је полазницима ове обуке уручила уверења о њеном похађању.