На предавању„Школе родитељства“, одржаном у четвртак, 19.05.2022. Др Александра Митровић, специјалиста педијатрије и део стручног тима „Школе родитељства“  Baby care  говорила је о исхрани мајке која доји и суплементима који су значајни и потпомажу дојење. Она је и указала на значај и предности дојења за здравље бебе и мајке.

 

Према речима Др Митровић, неке мајке нису у могућности да доје своју бебу из различитих разлога како због немогућности да успоставе лактацију тако и из неких других, најчешће здравствених разлога. Једна од тема предавања биле су и адаптиране млечне формуле. Труднице које су присуствовале предавању добиле су корисне савете и о исхрани одојчета од четвртог месеца живота па надаље. Највећа дилема младих мајки и јесте управо које намирнице су дозвољене у ком месецу живота као и када треба почети са увођењем кашасте, а затим и чврсте хране. Др Митровић је објаснила и како се намирнице уводе и како их комбиновати.

 

Следећи сусрет заказан је за уторак 24. мај у 17 сати када ће тема предавања бити бебин други и трећи месец, као и на које ствари у том периоду одрастања новорођенчета треба обратити пажњу као и шта вам све може задавати бригу. Један део предавања биће посвећен и подстицању бебиних чула. У четвртак 26.маја тема предавања биће вакцинација, редован календар вакцинације и додатне вакцине. Циљ је да се укаже на значај вакцинације најмлађих.

 

Предавања у оквиру „Школе родитељства“ се одржавају два пута недељно, уторком и четвртком од 17 часова у сали на првом спрату Градске општине Звездара, Булевар краља Александра 77. Улаз је слободан.