У МЗ „Липов лад“ одржано je музичко такмичење „Први глас Звездаре“, чиме су на најлепши начин завршене активности у оквиру „Звездаријаде” и школска година. Покровитељ манифестације је Градска општина Звездара.

 

За такмичење, млади су се припремали на музичким радионицама које су реализоване током другог полугодишта и које је водила Јована Аврамовић, мастер музиколог, запослена у културном програму РТС. Додатно музичко образовање млади су стицали и кроз похађање радионица музичке продукције које је водио Душан Дуда Безуха, а који је учествовао и у припреми такмичара, и техничкој припреми матрица, несебично делећи своје богато музичко искуство, чиме је био велика подршка младима

 

Наступио је двадесет један такмичар, од којих је један наступио у категорији Етно/класична музика, а осталих 20 се определило за поп жанр.

 

Такмичење је отворила наставница биологије из Шесте београдске гимназије Сандра Трпковић песмом „The greatest love of all“, која започиње стиховима „Верујем да су деца наша будућност…“. Песме су се низале једна за другом, а учесници су стварали лепу атмосферу и певали у глас. Оно што је обележило овогодишње такмичење је висок квалитет извођења, сјајна атмосфера и међусобна подршка учесника. Програм су, са пуно емоција, водили Марија из Шесте београдске гимназије и Лука Најдановић из Зуботехничке школе.

 

Жири у саставу Душан Дуда Безуха, познати гитариста и музички продуцент, Катарина Врачар, директорка ОМШ „Владимир Ђорђевић“ и Златко Бокун, фронтмен групе „Плутониа“, није имао нимало лак задатак. Сви учесници су награђени мајицом, торбом и повељом и они који нису освојили награду су добили по поклон – ваучер  „Делфи – књижара“ у вредности од 1.000,00 динара. Укупан фонд награда износиу 45.000,00 динара.

Прво место су освојиле Анђела Перишић и Анђела Савић и добиле награду у вредности од по 5.000,00 динара. Друго место су поделиле Теодора Гордић, Магдалена Стоилков, Катарина Ђуровић и Мина Јовановић и добиле ваучере у вредности од 3.000,00 динара. Треће место су, такође, поделили Нађа Миловановић, Јована Михајловски и Лука Најдановић и добили ваучере у вредности од по 2.000,00 динара.

 

У Етно жанру Лука Павловић је песмом „Крадем ти се у вечери“ освојио ваучер у вредности од 3.000,00 динара, као и Саво Бацић који се истакао занимљивим наступом и укупним ангажовањем.

 

Све активности у оквиру музичког стваралаштва је сјајно организовала Драгана Мојић Петровић у име Агенције Jimny.