У прелепом амбијенту Библиотеке „Бранко Миљковић“ полазници креативног писања су се на другој радионици бавили темама како сакупити грађу за књижевно дело, шта све може бити покретач за писање и шта је све неопходно како би јавни наступ био успешан. Који су све елементи наступа, какву функцију има говор тела, на који начин треба изнети одређени садржај, информацију, вест или афирмисати рад одређене групе. Полазници су имали прилику и да практично примене стечена знања у разговору са новинарком РТС и целом екипом која је била гост на радионици и снимила телевизијски прилог.

 

Млади књижевници, заједно са водитељкама радионица Радицом Смиљковић, професорком српског језика и књижевности и новинарком, и Даном Ћирић, професорком књижевности и песникињом, откривају своје могућности, истражују и богате своју ризницу речи и напредују у писању. На радионици је присуствовало 19 полазника из свих средњих школа на Звездари и једна студенткиња Филолошког факултета.

 

Претходно, у инспиративном простору Удружења „Две моје златне руке“, у Чумићевом сокачету, окупило се 15 младих који су правили огрлице, наруквице и минђуше. Направљени накит ће бити понуђен учесницима продајног базара у Шестој београдској гимназији који се организује у оквиру Хуманитарног догађаја „За Сару Прљинчевић“, у петак 23. децембра од 10 до 17 часова.

 

Друга радионица филма реализована је средином децембра у Кафе – галерији „Кабинет Арк“. Више од 20 младих, распоређених у две групе, радило је на развијању почетних идеја по којима ће се радити сценарио за филм или тизер. Радионице води Бранислав Јевиић, филмски продуцент.

 

Активности у оквиру „Звездаријаде” пружају прилику младима да откривају, негују и оснажују своје таленте, као и да их промовишу на такмичењима, изложбама, наступима и конкурсима. Средства за реализацију ових програма су обезбеђена у буџету Градске општине Звездара.