У организацији Националне службе за запошљавање и Градске општине Звездара,  у Спортском центру “Олимп-Звездара” одржан је Сајам запошљавања чијем отварању су присуствовали заменик директора Филијале за град Београд НСЗ Синиша Кнежевић са сарадницима, председник ГО Звездара Владан Јеремић са представницима руководства Општине и директор Спортског центра  Иван Јовановић.

 

Владан Јеремић истакао је добру дугогодишњу сарадњу Општине Звездара и Националне службе за запошљавање током којих је до ове године реализовано 10 сајмова запошљавања на Звездари.

„Једанаести Сајам запошљавања на Звездари се први пут организује у СЦ „Олимп” и најбоље је организован од свих до сада као и најпосећенији. Градска пштина Звездара улаже напоре али и испуњава и обавезу да помогне незапосленим Звездарцима да дођу до посла, а сајмови запошљавања управо томе служе”-рекао је Јеремић и истакао да ГО Звездара, поред Националне службе за запошљавање, сарађује и са другим домаћим и страним организацијама и кроз сарадњу са њима, али и преко својих јавних позива и конкурса, настоји да запосли што више Звездараца који немају посао.

 

Синиша Кнежевић је такође истакао добру сарадњу две институције у примењивању мера активне политике запошљавања. Он је додао да су сајмови запошљавања традиција на Звездари и да нису одржавани једино током пандемије КОВИД 19. и истакао да је њихов значај веома важни и за незапослене и за послодавце јер подстичу партнерство свих учесника на тржишту рада, а тражиоцима посла пружају информације о могућностима запослења.

 

Иван Јовановић се захвалио Националној служби за запошљавање за град Београд на организацији Сајма који се први пут одржава у Спортском центру „Олимп-Звездара” и пожелео тражиоцима посла да што више њих нађе запослење које им одговара.

 

На Сајму учествује 28 компанија из Београда, које су исказали потребу за запошљавањем око 500 радника. Највише слободних послова понуђено је из области медицине, трговине, финансија, угоститељства, електротехнике и машинства, осигурања, физичко-техничког обезбеђења, грађевинарства и занатства.