Sastanku sa direktorima zvezdarskih osnovnih škola, na kome je predstavljen program besplatnog sporta za učenike od prvog do četvrtog razreda, održanom u GO Zvezdara, prisustvovali su predsednik GO Zvezdara Vladan Jeremić, predsednik Skupštine GO Zvezdara Aleksandar Eror i članovi opštinskog Veća Stanko Radovanović i Miroslav Lazić.

Predsednik Gradske opštine Zvezdara Vladan Jeremić je pozdravio prisutne i zahvalio direktorima zvezdarskih osnovnih škola na pokazanom interesovanju da se u njihovim školama realizuje ovaj program. On je zahvalio na podršci u realizaciji programa Ministarstvu omladine i sporta i Sekretarijatu za sport i omladinu grada Beograda  i istakao značaj ovog programa.

„Ovaj program je jako važan, jer učenicima najmlađih razreda osnovnih škola omogućava dodatno besplatno bavljenje sportom i tako im pruža mogućnost za sticanje korisnih životnih navika i zdrav način života.”-rekao je Vladan Jeremić.

Program je prisutnima predstavio dr Aleksandar Janković sa Fakulteta za sport i fizičku kulturu, koji će u ime Ministarstva za omladinu i sport predvoditi realitaciju projekta. On je rekao da će učenici u okviru projektnih aktivnosti imati priliku da pohađaju sport koji se realizuje u njihovoj školi ili u nekoj drugoj školi na Zvezdari. Ovaj projekat će biti realizovan tokom školske 2021/2022. godine, od septembra do juna. U osnovnim školama će 2 puta nedeljno, u trajanju od 45 minuta, biti realizovane sportske aktivnosti u košarci, odbojci, fudbalu, rukometu, plesu, borenju, atletici i gimnastici. Nastavnici fizičkog vaspitanja iz škola će prisustvovati časovima.