Zamenik gradonačelnika Goran Vesić u okviru akcije „Beograd pobeđuje” obišao je sa svojom pokretnom kancelarijom stanovnike Mesne zajednice „Stevan Sinđelić” u Ustaničkoj ulici na Konjarniku i razgovarao sa sugrađanima o problemima sa kojima se susreću i načinima za njihovo rešavanje.

– Danas sam došao da im kažem da je Grad doneo odluku da od četvrtog januara vrati trolejbus 19 koji će ići do Slavije, a od nje će ići nova ekološka linija sa novih deset autobusa koju smo kupili. Takođe sam ih obavestio da će početkom januara Grad raspisati tender za kupovinu 80 trolejbusa, što znači da će svi biti zamenjeni. Tenderom ćemo tražiti autonomiju od 12 kilometara, što znači da će jednim delom moći da se kreću i bez pantografa čime ćemo omogućiti i produžetak nekih linija – kazao je Vesić, istakavši važnost postojanja trolejbuskih linija kao jednog od načina borbe za zdraviji vazduh.

On je istakao i da se razgovaralo o problemu stambenih zgrada, s obzirom da su mnoge stare i po 40 i više godina.

– Mi smo na Konjarniku uradili dva igrališta, jedan sportski teren, urađeno je dosta toga ali sam ih upoznao i sa planom da se sledeće godine urade još četiri igrališta i prostor za kućne ljubimce, a mesna zajednica u kojoj se sada nalazimo će biti rekonstruisana i to će biti mesto za penzionere i druženje. Napravićemo i mali uslužni centar sa šalterima kako sugrađani ne bi morali da odlaze u druge delove grada, već će ovde gde žive moći da obave najveći deo svog posla – kazao je zamenik gradonačelnika.

Vesić je naglasio da je sa sugrađanima razgovarao i o problemu naselja „Rudo” o čemu će biti organizovan i poseban sastanak.

-Ako ovako razgovaramo sa ljudima i čujemo jedni druge onda zaista možemo svako mesto, pa i Konjarnik da učinimo boljim mestom za život. To je lokalna i osnovna politika nas koji se njome bavimo, želeći da rešimo probleme ljudima koje oni sami ne mogu da reše – zaključio je Vesić.

Predsednik Gradske opštine Zvezdara Vladan Jeremić podsetio je da je ova gradska opština već četvrti put domaćin kancelariji zamenika gradonačelnika.

– Nakon Malog i Velikog Mokrog Luga, Mirijeva, danas smo razgovarali i sa stanovicima Konjarnika o lokalnim problemima. Najviše interesovanja je bilo o tome kako unaprediti kvalitet života u stambenim zgradama i o održavanju zelenih površina i nadam se da ovakvi razgovori svakako mogu da doprineti da se neki problemi reše brže. Dobili smo informacije iz prve ruke i sada svako treba da uradi svoj deo posla kako bi građani imali bolji kvalitet života – ukazao je Vladan Jeremić.