U skladu sa članom 38. Zakona o udruženjima („Službeni glasnik RS”, broj 51/09) i Uredbom Vlade RS o sredstvima za podsticanje programa ili nedostajućeg dela sredstava za finansiranje programa od javnog interesa koje realizuju udruženja („Službeni glasnik RS”, broj 8/12 i 94/13) 

GRADSKA OPŠTINA ZVEZDARA Savet Gradske opštine Zvezdara za bezbednost saobraćaja n aputevima adresa: Bulevar kralja Aleksandra broj 77 – Beograd upućuje

POZIV za podnošenje prijava ZA DODELU SREDSTAVA ZA FINANSIRANJE PROJEKATA UDRUŽENJA KOJI SU USMERENI KA UNAPREĐENJU BEZBEDNOSTI SAOBRAĆAJA NA PUTEVIMA NA PODRUČJU GRADSKE OPŠTINE ZVEZDARA, A U SKLADU SA ZAKONOM O BEZBEDNOSTI SAOBRAĆAJA I PROGRAMOM KORIŠĆENJA SREDSTAVA ZA FINANSIRANJE UNAPREĐENJA BEZBEDNOSTI SAOBRAĆAJA NA PUTEVIMA NA PODRUČJU GRADSKE OPŠTINE ZVEZDARA ZA 2022. GODINU

Gradska opština Zvezdara, Savet Gradske opštine Zvezdara za bezbednost saobraćaja na putevima, u daljem tesktu Savet, na osnovu Odluke Predsednika Gradske opštine Zvezdara broj 020-2-8 od 18.01.2022. godine, poziva sve zainteresovane da podnesu prijavu za dodelu sredstava za finansiranje projekata udruženja koji su usmereni ka unapređenju bezbednosti saobraćaja na putevima na području Gradske opštine Zvezdara.

U obzir će se uzeti projekti koji doprinose realizaciji sledećih ciljeva iz oblasti bezbednosti saobraćaja:

– Unapređenje saobraćajnog vaspitanja i obrazovanja na teritoriji GO Zvezdara.

– Preventivno-promotivne aktivnosti iz oblasti bezbednosti u saobraćaju na teritoriji GO Zvezdara.

Podnosioci prijave moraju da budu udruženja registrovana u Agenciji za privredne registre sa sedištem na teritoriji grada Beograda u saglasnosti sa Zakonom o udruženjima („Službeni glasnik RS”, broj 51/09) i koja, saglasno odredbama svog osnivačkog akta i statuta, ostvaruju ciljeve u oblasti saobraćaja, dok partneri u projektu mogu biti sva pravna lica.

Podnosioci prijave dostavljaju sledeću dokumentaciju:

– prijavni formular – potpisan i overen pečatom udruženja sa predlogom budžeta projekta koji je sastavni deo prijavnog formulara;

– fotokopiju Statuta udruženja;

– potpisane i pečatirane protokole o saradnji sa svim partnerima na projektu (ukoliko postoje);

– pozitivne reference (ukoliko ih ima, na primer: pisma preporuke i pisma podrške).

Visina obezbeđenih finansijskih sredstava za podršku projektima udruženja je 2.500.000,00 RSD.

Maksimalan iznos za finansiranje ili sufinansiranje projekta udruženja je 2.500.000,00 RSD.

Podnosioci prijave mogu podneti najviše jednu prijavu.

Za ocenu svih pristiglih predloga projekata biće zadužena komisija za praćenje i realizaciju projekta

Komisija će izvršiti proveru ispunjenosti uslova za učešće na konkursu, obaviće stručni pregled i vrednovati predložene projekte, u skladu sa uslovima i kriterijumima konkursa.

Komisija će listu rangiranja prijavljenih projekata utvrditi u propisanom roku, koji ne može biti duži od 15 dana od dana isteka roka za podnošenje prijava.

Uputstvo za podnošenje prijava i prijavni formular su dostupni i mogu se preuzeti sa internet-prezentacije Gradske opštine Zvezdara: http://www.zvezdara.rs

Dodatne informacije na broj telefona 011/3405-786 i 011/3405-695 ili putem e-mejla: www.razvoj.org.rs

Prijave se moraju dostaviti u zapečaćenoj koverti i to:

– posredstvom kurira ili ličnom dostavom na adresu: Gradska opština Zvezdara, Savet Gradske opštine Zvezdara za bezbednost saobraćaja na putevima, Bulevar kralja Aleksandra broj 77, Zvezdara. Podnosioci prijave će dobiti dokaz o prijemu.

– preporučenom poštom na adresu: Gradska opština Zvezdara Savet Gradske opštine Zvezdara za bezbednost saobraćaja na putevima, Bulevar kralja Aleksandra broj 77, Zvezdara.

Koverat mora da sadrži naznaku:

Na prednjoj strani:

GRADSKA OPŠTINA ZVEZDARA

Savet Gradske opštine Zvezdara za bezbednost saobraćaja na putevima

adresa: Bulevar kralja Aleksandra broj 77, 11000 Beograd

Komisija za izbor projekata udruženja koji su usmereni ka unapređenju bezbednosti saobraćaja na području gradske opštine Zvezdara

NE OTVARATI

Na zadnjoj strani:

Naziv i adresa podnosioca prijave.

Koverat treba da sadrži prijavni formular (jedan original i jedna fotokopija) sa pratećom dokumentacijom.

Prijave poslate na drugi način (npr. faksom ili e-mejlom) ili dostavljene na druge adrese, neće se razmatrati.

Svaka prijava koja dospe nakon krajnjeg roka, bez obzira na način dostavljanja, neće se razmatrati i neotvorena koverta biće vraćena podnosiocu prijave.

Nepotpune i neblagovremene prijave neće se razmatrati. Nije moguće naknadno upotpuniti dokumenta koja nedostaju.

Krajnji rok za realizaciju projekta je pet meseci od dana potpisivanja ugovora.

Rok za podnošenje prijava je 28.01.2022. godine do 15.00 časova.

 

U prilogu:

Odluka

Uputstvo

Prijavni formular