Druga sednica Opštinskog saveta roditelja Gradske opštine Zvezdara održana je u Opštini Zvezdara u prisustvu roditelja, predstavnika osnovnih i srednjih škola.

Predstavnici Tempus Fondacije su dali vrlo korisne informacije prisutnim predstavnicima škola o mogućnostima koje se pružaju mladima u vezi sa mobilnošću učenika i studenata, kao i profesionalnom orijentacijom.

Dogovoreno je da predstavnicima Opštinskog saveta roditelja dostavljaju informacije o pripremnoj nastavi koju organizuje Opština Zvezdara, kao i da se Opštinski savet roditelja dopisom obrati Gradskom sekretarijatu za saobraćaj u vezi sa uočenim problemima saobraćajne bezbednosti u školskim okruženjima.

Takođe je dogovoreno da se Opštinski savet roditelja obrati Gradskom sekretarijatu za obrazovanje i dečiju zaštitu i pokrene inicijativu da se sredstva za tekuće i investiciono održavanje srednjih škola transferišu školama, u skladu sa članom 20. Pravilnika o kriterijumima i standardima za finansiranje ustanove koja obavlja delatnost srednjeg obrazovanja i vaspitanja.

Sredstva za tekuće i investiciono održavanje osnovnih škola se obezbeđuju u budžetu GO Zvezdara, u skladu sa Statutom i prenetim nadležnostima.

Dogovoreno je da se pokrene inicijativa da Skupština Gradske opštine Zvezdara donese dokument kojim se odobrava finansiranje troškova prevoza i smeštaja učenika i njihovih nastavnika pratilaca na republička i međunarodna takmičenja koja se nalaze u Kalendaru takmičenja i smotri za učenike osnovnih i srednjih škola.

Pokrenuta je inicijativa da se Kancelarija za mlade preseli u prostorije MZ „Lipov lad”, Bulevar kralja Aleksandra 77, kako bi mogle da se realizuju aktivnosti planirane Programom za mlade GO Zvezdara za period 2022-2026.