U šalter sali Opštine Zvezdara u subotu 26. marta u 12 sati zakazano je otvaranje dvodnevne izložbe minijaturnih ambijenata Gordane Stanojević. Izložbu je podržala Gradska opština Zvezdara.

 

Filigranski radovi su rezultat traganja za rešenjima kako od raznovrsnih materijala napraviti minijaturni nameštaj, dnevne i spavaće sobe, dvorišta i prozore sa muškatlama, slavsku trpezu i nedeljni ručak. Stalno se usavršavajući, autorka je od hobija „dobacila“ do prave umetnosti u kojoj uživa njena publika preko fejzbuk stranice gde ima preko pet hiljada pratilaca.

 

Predstojećeg vikenda, od 12 do 20 sati sugrađani će moći da uživaju u ovim minijaturama koje su svojevrsni vremeplov kroz godine koje su prošle, kada su kredenci, smederevci, čipkane zavese, hoklice i uramljeni gobleni bili obavezan ambijent u većini domova. Sa Gordaninih minijatura možete osetiti nostalgiju, toplinu doma i porodice i vremena koje je sporije prolazilo, a mi imali više vremena za druženje i razgovor uz kaficu, sitne kolače i slatko.

 

Gordana svoje radove rado poklanja ali i izrađuje prema narudžbini.