Ministar finansija u Vladi Republike Srbije Siniša Mali prisustvovao je danas novom sastanku sa upravnicima stambenih zajednica sa Zvezdare koji je održan u GO Zvezdara. Sastanku su prisustvovali i predsednik GO Zvezdara Vladan Jeremić, predsednik Skupštine GO Zvezdara Aleksandar Eror, tehnički direktor JP „Gradsko stambeno“ Milan Nikolić, predstavnici rukovodstva GO Zvezdara sa saradnicima, koordinator opštinskog Komunalnog saveta Mihailo Dosković, kao i predstavnici javno – komunalnih preduzeća Grada Beograda.

 

Ministar finansija Siniša Mali je izrazio svoju spremnost da pruži pomoć u rešavanju složenih problema stambenih zajednica i  naglasio je da se ovi problemi ne mogu odmah rešiti, ali da bi se postepeno uspelo u tome veoma je bitna komunikacija i redovno održavanje ovakvih sastanaka.

„Kao što smo obećali na prethodnom sastanku, danas su sa nama i predstavnici JP „Gradsko stambeno” i drugih gradskih preduzeća koji će odgovarati na vaša pitanja, što je najbolji i najbrži način da dođete do odgovora”-rekao je ministar Mali predstavnicima zvezdarskih stambenih zajednica.

 

U ime GO Zvezdara prisutne je pozdravio Vladan Jeremić koji je istakao da je u periodu od prošlog sastanka dosta toga rešeno i dodao da je namera da se i na osnovu novih predloga i sugestija dođe do najboljih rešenja.

„Namera je da i danas budemo efikasni i da svakog narednog dana bar za malo unapredimo kvalitet uslova života vas kao stanovnika naše opštine“-rekao je Vladan Jeremić i pozvao predstavnike stambenih zajednica da se u vezi sa svim problemima koje imaju obraćaju Opštini, jer on i članovi rukovodstva Opštine Zvezdara svakodnevno primaju građane, a to je prilika da se o problemima razgovara i najbrže dođe do njihovog rešenja.

 

Milan Nikolić je, u daljem toku sastanka odgovarao na pitanja koja su mu postavljali upravnici stambenih zajednica, a koja su se ticala komunalne problematike u zgradama, a izvršni direktor za poslove reciklaže JKP „Gradska čistoća” i koordinator opštinskog Komunalnog saveta Mihailo Dosković prisutnima je predstavio projekat „Eko kese za čistiji grad” kojim se sakupljanjem komunalnog otpada štiti životna sredina i tokom koga JKP „Gradska čistoća” obezbeđuje popust za učesnike.