Trinaesta sednica Skupštine Gradske opštine Zvezdara, kojom je predsedavao predsednik Skupštine GO Zvezdara Aleksandar Eror, održana je danas u Skupštinskoj sali Gradske opštine Zvezdara, Bulevar kralja Aleksandra 77.

Gosti na sednici bili su načelnik Policijske stanice Zvezdara Dragomir Topisirović sa saradnicima.

 

Na sednici Skupštine je doneto Rešenje o utvrđivanju prestanka funkcije članovima Veća Gradske opštine Zvezdara Vesni Ignjatović i Dejanu Mikuletiću, nakon podnetih ostavki, a zvezdarske odbornice i odbornici su usvojili Informaciju o stanju bezbednosti na teritoriji  Gradske opštine Zvezdara za 2021. godinu koju je obrazložio načelnik Policijske stanice Zvezdara Dragomir Topisirović.

 

Zvezdarska Skupština je usvojila i Odluku o konsolidovanom završnom računu budžeta Gradske opštine Zvezdara za 2021. godinu, Odluku o izdvajanju budžetskih sredstava za nabavku namenskog vozila za potrebe Dobrovoljnog vatrogasnog društva Zvezdara, Odluku  o izmeni i dopuni Odluke o pružanju pravne pomoći, Odluku o povećanju osnovnog novčanog kapitala Javnog preduzeća Sportski centar „Olimp-Zvezdara“, Odluku  o uspostavljanju saradnje između Gradske opštine Zvezdara, Grad Beograd, Republika Srbija i Opštine Herceg Novi, Crna Gora, Odluku o verifikaciji Pravilnika o sufinansiranju mera energetske sanacije, porodičnih kuća, stanova i  stambenih zgrada koje se odnose na unapređenje termičkog omotača, termotehničkih instalacija i ugradnje solarnih kolektora za centralnu pripremu potrošne tople vode po javnom pozivu Uprave za podsticanje i unapređenje energetske efikasnosti JP1/22 i Odluku o verifikaciji Pravilnika o sufinansiranju energetske sanacije porodičnih kuća i stanova putem ugradnje solarnih panela za proizvodnju električne energije za sopstvene potrebe i unapređenje termotehničkog sistema putem ugradnje kalorimetara, cirkulacionih pumpi, termostatskih  ventila i delitelja toplote po osnovu javnog poziva za sufinansiranje programa energetske sanacije stambenih zgrada, porodičnih kuća i stanova, JP1/22.

 

Na sednici su usvojeni Izveštaj o realizaciji Plana razvoja kulture Gradske opštine Zvezdara 2021 – 2024. za aktivnosti realizovane u 2021. godini, Izveštaj o zadovoljavanju potreba i interesa građana u oblasti sporta na teritoriji Gradske opštine Zvezdara u 2021. godini, Izveštaj o realizaciji Akcionog plana za unapređenje položaja romske populacije na teritoriji Gradske opštine Zvezdara za period  2021 –  2023. za aktivnosti realizovane u 2021. godini, Izveštaj o realizaciji Programa unapređenja socijalne zaštite GO Zvezdara za period 2021-2023., za aktivnosti realizovane u 2021. godini

 

Zvezdarska Skupština je usvojila i Rešenje o davanju saglasnosti na  Odluku  Nadzornog odbora o  izmenama i dopunama Odluke o cenama usluga zakupa poslovnog prostora i postavljanju reklama i izdavanja reklamnog prostora u Javnom preduzeću Sportski centar „Olimp-Zvezdara“, Izveštaj o radu i realizaciji Godišnjeg plana i programa poslovanja Javnog preduzeća Sportski centar „Olimp-Zvezdara“-Beograd, za period 01.01. – 31.03.2022.godine br. 193 od 14.04.2022. godine usvojen odlukom Nadzornog odbora Javnog preduzeća Sportski centar „Olimp-Zvezdara“ br. 230-3 od 29.04.2022. godine i Rešenje o davanju saglasnosti na izmene i dopune Plana i programa poslovanja Javnog preduzeća Sportski centar „Olimp-Zvezdara“ Beograd za 2022. godinu sa očekivanim ostvarenjem plana i programa poslovanja u 2021. godini.

 

Po skraćenom postupku je usvojeno Rešenja o prestanku funkcije članu Nadzornog odbora iz reda osnivača Javnog preduzeća Sportski centar ,,Olimp-Zvezdara“.