Udruženje osoba sa invaliditetom Beograd, u saradnji sa Gradskom opštinom Zvezdara, organizuje edukativni trening za povećanje kapaciteta pojedinaca u OCD u oblasti javnog zagovaranja i uspešnije saradnje sa lokalnom zajednicom.

 

Trening  će biti održan  u zgradi opštine Zvezdara, 26. i 27. jula od 10 do 14 sati kao deo programa ,,Put do novih pregovora” koji je podržan od GO Zvezdara. Predavači su Goran Šehović , Suzana Duka i Vera Raičević.

 

Prvog dana treninga, u utorak 26.7, polaznici će moći da saznaju šta je javno zagovaranje, ko su njegovi akteri, kakav treba da bude izbor teme, koji su koraci javnog zagovaranja. Pored ovoga, biće definisano javno zagovaranje u oblasti socijalne zaštite, podrške osobama sa invaliditetom, rodne ravnopravnosti i zaštite ljudskih prava.

 

Narednog dana, u sredu 27.7, polaznici će dobiti informacije o mapiranju uticaja i analizi zainteresovanih strana, porukama javnog zagovarnja i kanalima komunikacije, kao i o načinu izrade akcionog plana za zagovaranje, kao i savete o radu sa javnošću i medijima i sa lokalnim upravama radi uspostavljanja partnerstva i saradnje.

 

Zainteresovani za učešće na edukativnom treningu prijave mogu poslati do ponedeljka 25.7.2022. do 19 sati na mejl udruzenjeosibeograd@gmail.com a za dodatne informacije mogu pozvati broj 064-6618638 (kontakt  osoba Gordana).