Udruženje nastavnika muzičke kulture Srbije realizuje projekat „Zvezdara u pesmi“ od inspiracije do realizacije. Realizacija projekta sufinansirana je sredstvima iz budžeta Gradske opštine Zvezdara.

 

Tim povodom u MZ „Lipov lad” su održavane probe i odabrani su stihovi, koji su pisani na teme: U Zvezdarskoj šumi, Idem Bulevarom, Na Zvezdari, U mom kraju i Tramvajskim šinama i prikupljeni tokom oktobra meseca, a na osnovu kojih će nastati nove pesme o Zvezdari.

 

U ime organizatora Biljana Ristić je zahvalila i čestitala učenicima starijih i mlađih razreda zvezdarskih osnovnih škola „Dragojlo Dudić“, „Pavle Savić“, „Jelena Ćetković“, „Despot Stefan Lazarević“, „Ivan Goran Kovačić“, „Veljko Dugošević” i srednje Zubotehničke škole čiji stihovi su napisani za konkurs „Zvezdara u pesmi” od inspiracije do realizacije.

„Stručni žiri odabrao je stihove za komponovanje novih pesama o Zvezdari, a na radionicama koje su počele početkom novembra i koje će biti održavane naredne tri nedelje u MZ „Lipov lad”, učenici čiji stihovi su odabrani će sa stručnim licem komponovati pesme za premijerno izvođenje na završnom koncertu koji će biti održan u petak, 25.11.2022. u 18 sati u MZ „Lipov lad”-rekla je Biljana Ristić i istakla da su ciljevi ovog projekta podsticanje i razvijanje dečijeg stvaralaštava, afirmacija mladih talenata, razvijanje ljubavi prema neposrednom okruženju i obogaćivanje kulturno- umetničkog života opštine.