Volonterski servis Gradske opštine Zvezdara poziva učeničke parlamente osnovnih i srednjih škola sa Zvezdare da prijave volonterske akcije koje su organizovali tokom 2022. godine ili da ih organizuju do 20. novembra tekuće godine.

 

Pozivamo vas da organizujete volonterske akcije kako bi zajedno gradili društvo u kojem su dobrota, plemenitost, učtivost i kultura na prvom mestu. Ispričajte vašu volontersku priču u vidu prezentacije, postera, kratkog filma, fotografija i inspirišite odrasle i mlade volontere koji će biti prisutni kada se akcije budu predstavljale na Međunarodni dan volontera.

 

Podsećamo vas da možete organizovati različite humanitarne akcije (turnir, predstavu, književno veče, koncert, likovnu koloniju…), organizovati čišćenje ili ozelenjavanje dela svog okruženja, pomagati jedni drugima u učenju, naučiti bake i deke da koriste telefone, računare, organizovati predstavu i zajedničke aktivnosti u domovima za stare, prihvatilištima za decu i mlade ili brinuti o napuštenim macama, kucama…

 

Najinspirativnije volonterske akcije će biti nagrađene. Školski volonterski timovi će dobiti vrednosne vaučere kako bi mogli da nastave da se bave volonterskim radom ili da organizuju druge zanimljive aktivnosti u školi. Nagradni fond iznosi 200.000,00 dinara, a obezbeđen je u budžetu Gradske opštine Zvezdara.

 

Pozivamo mlade volontere da budu kreativni u svojoj plemenitosti!