U Biblioteci „Branko Miljković“ je održana prva radionica krativnog pisanja na ovogodišnjoj Zvezdarijadi – festivalu kulture mladih u organizaciji Gradske opštine Zvezdara i udruženja Riznica reči.

I upravo festivalski, potpuno nadahnuti, znatiželjni i radi da se druže, rade i otkriju nešto o sebi i pisanju okupili su se zvezdarski srednjoškolci i studenti među kojima je bilo i prošlogodišnjih polaznika. Učenici Sedme beogradske gimnazije, Farmaceutsko-fizioterapeutske škole, Medicinske škole na Zvezdari, Zubotehničke škole, Filološke gimnazije, Građevinske škole i studenti Medicinskog i Filološkog fkulteta, nekadašnji učenici zvezdarskih škola.

Razgovor o muzici, bojama koje odslikavaju život, stihu ili poetičnoj rečenici kojoj su polaznici skloni, započeli smo savladavanje tehnika pisanja na radionicama.

Upoznavanje putem pisane reči i međusobno prepoznavanje na tom putu počelo je odmah između 17 polaznika koliko ih je bilo na prvoj radionici. Mnogi su bili sprečeni aktuelnim gripom ali tu je i sledeća prilika za kreativan izraz, već 21. decembra u 16 časova na istom mestu.

 

Voditelji radionica su Dana Ćirić i Radica Smiljković, profesorke srpskog jezika i književnosti.

 

Danas u 18 časova, u Kafe galeriji „Kabinet Ark“, Milana Rakića 23, održava se prva radionica fotografije. Arhitekte i grafički dizajneri dr Vladimir Parežanin i Peđa Parović će mlade snažiti da kroz fotografiju kao medij opažaju i beleže autentične vrednosti života. Mladi će naučiti da koriste različite opcije fotoaparata i aplikacija za obradu fotografija da prenesu svoj umetnički doživljaj. Radionice su besplatne za mlade.