Predsednik Gradske opštine Zvezdara Vladan Jeremić je danas sa predstavnicima Fondacije „Inicijativa 21” Dajanom Paunović i Markom Matićem posetio zvezdarsku OŠ „Boško Buha” koja se bavi obrazovanje i vaspitanjem dece sa smetnjama u razvoju i koja ove godine obeležava 60 godina rada. Događaju je prisustvovao i član Veća GO Zvezdara Tomislav Alavanja.

 

Ovom prilikom predstavnici Fondacije su direktoru škole Siniši Rankoviću uručili poklone za učenike koje su činili didaktičke igračke i slatko-slani paketi.

 

Direktor škole je zahvalio predstavnicima Fondacije na poklonima i Opštini Zvezdara za sredstva koja su iz opštinskog budžeta opredeljena školi za tekuće održavanje i upoznao je goste sa radom škole.

 

Vladan Jeremić je izrazio zadovoljstvo, jer je škola dobro prilagođena potrebama učenika sa smetnjama u razvoju i u njoj, između ostalog, postoje senzorna i slana soba, kao i drugi uređaji i oprema koji olakšavaju učenicima sa smetnjama u razvoju pohađanje nastave.

„Opština će pokušati da obezbedi sredstva za nabavku spoljnog lifta čime će biti olakšani uslovi rada za 95 učenika škole”-rekao je Jeremić i istakao da će Opština Zvezdara nastaviti da prati potrebe zvezdarskih osnovnih škola i da im sredstvima iz budžeta Opštine kroz tekuće održavanje omogući što kvalitetniji rad.

 

Predsednica Fondacije „Inicijativa 21” Dajana Paunović je rekla da joj je drago što je, u saradnji sa Opštinom Zvezdara, posetila OŠ „Boško Buha” i postala deo jedne humane priče koja je vezana za učenike ove škole.

„Nastojaćemo da u narednom periodu sagledamo način na koji Fondacija može da pomogne mališanima ove škole”-rekla je Dajana Paunović.