Na sednici Opštinskog saveta roditelja koja je otvorena minutom ćutanja, a kojoj kojoj su prisustvovali predsednik GO Zvezdara Vladan Jeremić, član Veća GO Zvezdara zadužen za obrazovanje Tomislav Alavanja i predstavnici osnovnih i srednjih škola  razgovaralo se o unapređenju bezbednosti učenika u školi i školskom okruženju.

 

U konstruktivnoj diskusiji, roditelji su izneli predloge i različite mere za unapređenje bezbednosti učenika. Dogovoreno je da se sačini inicijativa Opštinskog saveta roditelja Gradske opštine Zvezdara, koja će za osnovu imati inicijativu roditelja OŠ „Veljko Dugošević“, za organizaciju fizičkog obezbeđenja i video nadzora u školama koje bi bilo povezano sa monitoring centrom teritorijalno nadležne policijske uprave kao i povećanjem broja psihologa/pedagoga u Školi.

 

Predsednik Gradske opštine Zvezdara Vladan Jeremić rekao je da je bezbednost dece u školama najvažnija za sve nas i da će Opština učiniti sve u okviru svojih mogućnosti da pomogne da se izneti predlozi sprovedu u praksi. On je ovom prilikom i obavestio prisutne da je u  toku sređivanje imovinsko pravne dokumentacije za one školske objekte koje su u planu za sanaciju i dodao da vrednost sanacije jednog školskog objekta iznosi oko 300 miliona dinara. Jeremić je dodao da su OŠ „Vladislav Petković Dis“, OŠ „Desanka Maksimović“, OŠ „Ćirilo i Metodije“, OŠ „Veljko Dugošević“ i OŠ „Marija Bursać“, škole u kojima je potrebno izvršiti kompletnu rekonstrukciju.