Sporazum o saradnji Gradske opštine Zvezdara i opštine Herceg Novi potpisali su u Opštini Zvezdra predsednik Skupštine GO Zvezdara Aleksandar Eror i predsednik opštine Herceg Novi Stevan Katić. Potpisivanju Sporazuma prisustvovali su odbornici Skupštine GO Zvezdara, predstavnici rukovodstva GO Zvezdara i predstavnici Opštine Herceg Novi.

 

Predsednik Gradske opštine Zvezdara Vladan Jeremić je rekao da ima osećaj zadovoljstva i ponosa, jer je realizovana lepa inicijativa koja je dovela do potpisivanja Sporazuma o saradnji.

„Zvezdara i Herceg Novi imaju mnogo toga što ih povezuje, a ovaj Sporazum o saradnji će, u godinama koje dolaze, još više približiti građane Zvezdare i Herceg Novog, čime će biti potvrđeno pravo i neraskidivo prijateljstvo između naše dve opštine”-rekao je Jeremić i čestitao prisutnima potpisivanje Sporazuma sa željom da saradnja Zvezdare i Herceg Novog bude sve bolja i bolja.

 

Predsednik opštine Herceg Novi Stevan Katić je rekao da mu pričinjava izuzetno zadovoljstvo što je potpisan ovaj Sporazum, jer su formalizovani prijateljski i bratski odnosi između Zvezdare i Herceg Novog koji se razvijaju poslenjih nekoliko godina. On je zahvalio na gostoprimstvu i istakao da se u Beogradu, a sada i na Zvezdari, osećaju kao kod kuće, a tako treba da se osećaju i Zvezdarci i Beograđani kada dođu u Herceg Novi.

„Ovim Sporazumom definisani su bliži uslovi saradnje u pogledu turizma, privrede, i onoga što je posebno važno i za Zvezdaru i za Herceg Novi, kulture i sporta.

 

Nakon potpisanog Sporazuma predstavnici Opštine Herceg Novi su sa predstavnicima rukovodstva GO Zvezdara posetili Hram Pokrova presvete Bogorodice, u kome ih je primio starešina Hrama protojerej stavrofor Jovica Vićentijević, kao i Astronomsku opservatoriju u kojoj ih je primio direktor dr Luka Popović.