Predsednik Gradske opštine Zvezdara Vladan Jeremić je danas u Opštini  održao sastanak kome su prisustvovali direktori osnovnih i srednjih škola sa Zvezdare, predstavnici Policijske stanice Zvezdara, PU Zvezdara, Doma zdravlja Zvezdara i drugih institucija sa teritorije opštine. Sastanku su prisustvovali i pomoćnik gradskog sekretara za obrazovanje Saša Stojanović, kao i predstavnici rukovodstva Opštine Zvezdara.

 

Vladan Jeremić je rekao da se ovaj sastanak održava, kao i svake godine, pre početka nove školske godine, jer je želja Opštine da početak nove školske godine, kao i njen dalji tok, proteknu u najboljem redu, a da je od izuzetnog značaja da učenici bezbedno i adekvatno pohađaju nastavu. On je obavestio prisutne da će ove godine u zvezdarske osnovne škole krenuti 1660 đaka prvaka za koje je Opština obezbedila rančeve koje će im pokloniti i poželeti srećan polazak u školu i puno uspeha u daljem školovanju.

 

Komandir Policijske stanice Zvezdara Ivan Vučetić je obavestio prisutne o stanju bezbednosti na opštini i istakao da će radi veće bezbednosti od 1. septembra u svim zvezdarskim školama biti prisutni policijski službenici. On je pohvalio saradnju koju Policijska stanica Zvezdara ima sa školama na opštini i istakao da se eventualni problemi najbolje mogu rešiti dobrom saradnjom sa školama.

 

Prisutnima se obratio i Saša Stojanović koji je rekao da je Sekretarijat u svakodnevnom kontaktu sa osnovnim i srednjim školama na Zvezdari, a da je trenutno u toku nabavka i podela besplatnih udžbenika za učenike osnovnih i srednjih škola na teritoriji grada kako bi svi učenici za novu školsku godinu imali potrebne udžbenike.

 

Na sastanku je razgovarano i o tekućem održavanju, a direktori škola su obavešteni da je potrebno da Opštini dostave godišnje izveštaje o radu za prethodnu školsku godinu, kao i podatke o osvojenim nagradama na republičkim i međunarodnim takmičenjima. Predstavnici škola su zamoljeni da Opštini dostave podatke o broju učenika sa invaliditetom  i obavešteni o radu opštinske Kancelarije za pomoć osobama sa invaliditetom.