Na Međunarodni dan poezije, predsednik Gradske opštine Zvezdara Vladan Jeremić primio je najmlađe članove Udruženja za očuvanje kulturne baštine „Dah“ i njihovu predsednicu Draganu Vujasinović. Događaju je prisustvovao i pomoćnik predsednika Saša Avramović.

 

Deca, inače đaci zvezdarskih škola, izvela su kratak program u kome su recitovali stihove naše čuvene pesnikinje Desanke Maksimović, dok im se predsednik Jeremić pridružio stihovima pesme „Možda spava“ Vladislava Petkovića Disa, čime je simbolično obeležen Dan poezije.

„Posebno mi je zadovoljstvo što sam danas imao priliku da, zahvaljujući najmlađim članovima Udruženja „Dah”, čujem pesme jedne od najpoznatijih srpskih pesnikinja Desanke Maksimović.  Gradska opština Zvezdara i Udruženje „Dah, nastoje da, negujući tradiciju, građanima Zvezdare pruže nove kulturne sadržaje za koje se nadamo da će podstaći stvaranje novih dela u oblasti kulture. Gradska Opština Zvezdara nastoji da pomogne realizaciju što većeg broja kulturnih sadržaja, a tako će biti i ubuduće”- rekao je Vladan Jeremić.