Програм бесплатног спорта за ученике од првог до четвртог разреда биће реализован од 1. септембра у 8 звездарских основних школа. Тим поводом чланови општинског Већа Гордана Мишев, Мирослав Лазић, Богдан Лековић и Станко Радовановић посетили су школе у којима ће овај програм бити реализован.

Звездарске школе поред чланова Већа, посетио је и др Александар Јанковић са Факултета за спорт и физичку културу, који у име Министарства за омладину и спорт предводи реализацију пројекта. У разговору са директорима школа дефинисано је  шта је још потребно да се уради да би се од 1. септембра реализација ових програма одвијала несметано. Овом приликом је и дефинисано да ће до 31.8.2021. школе добити сву неопходну опрему и реквизите за реализацију програма.

Представници Општине Звездара захвалили су на подршци у реализацији програма Министарству омладине и спорта и Секретаријату за спорт и омладину града Београда и истакли да су се директори школа додатно ангажовали како би овај значајан програм, којим ученици најмлађих разреда добијају прилику да се додатно бесплатно баве спортом, био успешно реализован од 1. септембра.

У оквиру пројектних активности ученици ће имати прилику да похађају спорт који се реализује у њиховој школи или у некој другој школи на Звездари. Овај пројекат ће бити реализован током школске 2021/2022. године, од септембра до јуна. У основниm школамa ће 2 пута недељно, у трајању од 45 минута, бити реализоване спортске активности у кошарци, одбојци, фудбалу, рукомету, плесу, борењу, атлетици и гимнастици, а наставници физичког васпитања из школа ће присуствовати часовима.