Састанку са директорима звездарских основних школа, на коме је представљен програм бесплатног спорта за ученике од првог до четвртог разреда, одржаном у ГО Звездара, присуствовали су председник ГО Звездара Владан Јеремић, председник Скупштине ГО Звездара Александар Ерор и чланови општинског Већа Станко Радовановић и Мирослав Лазић.

Председник Градске општине Звездара Владан Јеремић је поздравио присутне и захвалио директорима звездарских основних школа на показаном интересовању да се у њиховим школама реализује овај програм. Он је захвалио на подршци у реализацији програма Министарству омладине и спорта и Секретаријату за спорт и омладину града Београда  и истакао значај овог програма.

„Овај програм је јако важан, јер ученицима најмлађих разреда основних школа омогућава додатно бесплатно бављење спортом и тако им пружа могућност за стицање корисних животних навика и здрав начин живота.”-рекао је Владан Јеремић.

Програм је присутнима представио др Александар Јанковић са Факултета за спорт и физичку културу, који ће у име Министарства за омладину и спорт предводити реалитацију пројекта. Он је рекао да ће ученици у оквиру пројектних активности имати прилику да похађају спорт који се реализује у њиховој школи или у некој другој школи на Звездари. Овај пројекат ће бити реализован током школске 2021/2022. године, од септембра до јуна. У основниm школаma ће 2 пута недељно, у трајању од 45 минута, бити реализоване спортске активности у кошарци, одбојци, фудбалу, рукомету, плесу, борењу, атлетици и гимнастици. Наставници физичког васпитања из школа ће присуствовати часовима.