На Европском првенству У15 у Загребу српски репрезентативци остварили су запажене резултате и показали висок ниво рвања. На овом шампионату наша три рвача су се борила за бронзану медаљу, а најбољи резултат је остварио рвач пионирске репрезентације Србије, Душан Стокић из београдског „Радничког”, који је освојио бронзану медаљу у категорији до 75 кг у грчко – римском стилу.

 

Душан Стокић је у мечу за бронзану медаљу , тушем у 3. минуту борбе при резултату 12-4 за Стокића, победио такмичара из Турске. Пре ове борбе за медаљу Стокић је остварио две вредне победе, да би у полуфиналу изгубио од рвача из Азербејџана.

 

„Ово је велики успех за „Раднички”, не могу да опишем колико сам поносан. Из такмичења у такмичење види се колико се дуго, детаљно и посвећено улаже у квалитет рвања у Србији, услове тренирања, нове технике, стручни тим људи. Нема веће среће него када видите да млађе генерације имају потенцијал да наставе блистави пут успеха који већ дуже време граде сениори рвачке репрезентације Србије, али и млађи сениори, јуниори, кадети и наравно пионири. Захвалио бих се свим људима који су довели до овог успеха и који се несебично дају, тренерима „Радничког”, родитељима, селектору, Рвачком савезу Србије и председнику нашег Савеза. Честитам свим репрезентативцима на одличним борбама, настављамо даље, још јаче“– изјавио је Младен Кецман, спортски директор Рвачког клуба „Раднички” и члан Управног одбора РСС.

 

Освојеном бронзаном медаљом Душан Стокић је, након освојене бронзане медаље Бранка Ковачевића на Европском првенству у узрасту У23 у Пловдиву у марту, придодао још један велики међународни успех успесима Рвачког клуба „Раднички” у текућој години на чему му честитамо.