Циклус предавања за волонтере и кориснике Волонтерског сервиса започет је на тему „Емоционална писменост“ и биће реализован у оквиру четири сусрета, једном месечно, у просторијама Сервиса. Едукацију реализује дипл. дефектолог и психотерапеут Катарина Јовчић из Центра за целоживотно учење „Ессе“.

 

Учесници првог сусрета су кроз предавање, дискусију и вежбе најпре били упознати са терминима као што су емоционална интелигенција и емоционална писменост, а затим ће током наредних сусрета имати прилику да сазнају нешто више о скали емоционалне свесности и прошире свој „репертоар“ адекватног изражавања емоција.

 

Бити емотивно писмен значи да знамо како да управљамо својим емоцијама, тако да наше емоције раде за нас, а не против нас. Такође, значи да смо у стању да своје емоције изразимо на адекватан начин, као и да можемо да препознамо и разумемо емоције других људи. Повећањем емотивне писмености повећавамо личну моћ и побољшавамо квалитет живота и односа са другим људима.

 

За волонтере/ке Сервиса је од значаја да препознају, контролишу и адекватно изражавају своја осећања, као и да препознају осећања других, како би градили искрене и чврсте међуљудске односе.

 

Сви учесници ће добити штампани материјал, као подсетник са едукације и материјал за учење.

 

Учешће на едукацији је бесплатно, едукација се одржава једном месечно у просторијама Волонтерског сервиса Звездаре, Булевар краља Александра 395. За додатне информације и пријаве број телефона је 2864-426.