Поводом 25 година од НАТО бомбардовања и обарања америчког „невидљивог“ авиона Ф-117А током бомбардовања 1999., потпуковник Ђорђе Аничић, ратни заменик команданта 3. ракетног дивизиона ПВО и председник Удружења „Слободно небо Србије“ уручио је председнику Градске општине Звездара Владану Јеремићу Повељу и Сертификат уз аутентичан део авиона.

 

Председник Јеремић се захвалио и истакао да му је изузетна част што је добио Повељу као и део авиона који је доказ храбрости и умећа припадника војске, који су учинили немогуће током бомбардовања СР Југославије и показали изузетну преданост у борби против технички и људством надмоћнијег непријатеља.

 

Потпуковник Аничић је рекао да је обарање авиона Ф-117 „Ноћни соко“ повратило веру у народу и војсци дало елан за даље борбе за слободно небо Србије. Он се овом приликом захвалио председнику Јермићу на подршци коју пружа раду Удружења.

 

Авион Ф-117А „Ноћни соко“ оборен је 27.марта 1999. у 20:42, у близини села Буђановци дејством 3. ратног дивизиона, 250. рбр. ПВО. Током бомбардовања оборена су још два НАТО авиона, 47 беспилотних летелица, 45 крстарећих ракета и четири велика пројектила док је велики број летелица оштећен или се након дејстава срушио. Незваничне процене наводе да је оборен знатно већи број, до око сто летелица различитих типова.