У оквиру програма Дечја недеља на Звездари, у Геодетској техничкој школи одржана је радионица за тинејџере под називом „Вештине комуникације – да се боље разумемо“.

Радионица је реализована у одељењу 1/2 на часу професорке географије Јагоде Укај Петровић, а водитељка је била психолошкиња Јелена Вулић из Волонтерског сервиса Звездаре.

Овај сусрет део је традиционалог циклуса сусрета намењених тинејџерима, али је због епидемиолошке ситуације, уместо у Градској општини Звездара, уз окупљање представника ученичких парламената свих основних и средњих школа, одржан у оквиру школе за мању групу учесника.

Садржај и активности радионице били су доступни преко Зоом платформе и ученицима који наставу прате од својих кућа.

На занимљив начин, уз активно учешће ученика, Јелена Вулић је са младима разговарала о основним појмовима и елементима процеса комуникације, о вербалној и невербалној комуникацији, о значају активног слушања за успешну комуникацију, о могућностима вежбања и унапређивања комуникације у свакодневном животу, у породици, са вршњацима, у школи… Млади су показали велико интересовање за ову тему, а на крају радионице сви су добили штампани материјал као подсетник и водич за бољу комуникацију.

 

 

Дечија недеља се ове године у нашој земљи обележава од 4. до 10. октобра под слоганом „Дете је дете да га волите и разумете“, под покровитељством Министарства за бригу о породици и демографију, у организацији Пријатеља деце Србије.

Програм обележавања  Дечије недеље на Звездари реализују Пријатељи деце Звездаре у сарадњи са Библиотеком „Вук Караџић“ Звездара, Позориштем „Пан театар“, Волонтерским сервисом Звездаре, Музичком школом „Владимир Ђорђевић“, Предшколском установом „Звездара“, основним и средњим школама и Градском општином Звездара..