Делегација Градске општине Звездара, предвођена председником Владаном Јеремићем за викенд је боравила у Црној Гори и Републици Српској где се сусрела са челним људима Херцег Новог и Требиња.

 

На позив председника Општине Херцег Нови Стевана Катића, делегација Звездаре посетила је овај приморски град који својим положајем заузима значајно место у Бококоторском заливу и  разговарала са домаћинима о областима у којима постоје могућности за успостављање значајније сарадње две пријатељске општине, као и предстојећем потписивању Споразума о сарадњи између Звездаре и Херцег Новог.

 

Делегација Звездаре присуствовала је и пријему делегација поводом 54. Празника мимозе, који је одржан у кући Иве Андрића где је заузела значајно место међу представницима традиционалних градова пријатеља и побратимских општина: Чепин, Валпово, Стари град Београд, Пећинци, Бања Лука, Вишеград, Ново Место, Неум, Мали Зворник, и општина Сенец (Словачка). Том приликом, председник Јеремић је уручио свом колеги Катићу икону Пресвете Богородице.

 

Током боравка у Црној Гори,  председник ГО Звездара Владан Јеремић сусрео се и са конзулом Србије у овој земљи Мићом Роговићем, а са најближим сарадницима посетио је и Требиње у Републици Српској где је у разговору са градоначелником  Мирком Ћурићем разменио искуства везана за пројекте енергетске ефикасности, инфраструктуре и туризма.

 

Делегација Звездаре посетила је и манастир Савине у Херцег Новом и у разговору са игуманом Макаријем, упознала се са историјатом овог храма Српске православне цркве на подручју Бококоторског залива.