Захваљујући доброј сарадњи коју Градска општина Звездара има са Националном службом за запошљавање и договору који је постигнут између ове две институције, звездарска Основна школа „Бошко Буха“коју похађају деца са посебним потребама од сада је богатија за 10 рачунара који су поклон Националне службе.

Уручењу рачунара у име Националне службе за запошљавање происуствовао је директор београдског дела ове фирме Синиша Кнежевић, председник Градске општине Звездара Владан Јеремић и директор ОШ „Бошко Буха“ Синиша Ранковић.

Синиша Кнежевић је рекао да су одлучили да десет рачунара, који су коришћени али и даље употребљиви, поклоне управо овој школи где су деца са посебним потребама како би на тај начин омогућили да они стекну вештине које би могле да им олакшају учење а некима помогну и у бирању будућег занимања.

Захваљујући на поклону, директор ОШ „Бошко Буха“је рекао да је са овом донацијом омогућено да се оформи информатички кабинет као и да ће по један рачунар бити стављен у сваку учионицу у којој деца бораве.

Председник ГО Звездара Владан Јеремић истакао је одличну сарадњу са Националном службом за запошљавање коју Градска општина Звзедара остварује већ дуги низ година кроз различите заједничке манифестације и акције међу којима је најпознатији Сајам запошљавања.

„Није први пут да Национална служба за запошљавање позитивно и брзо одреагује на наш предлог односно молбу, овог пута за ову Основну школу којој су услови за одвијање информатике били на ниском нивоу јер није било довољно рачунара за квалитетно одвијање наставе. Захваљујемо се на донацији Националној служби за запошљавање и надамо и будућим заједничким акцијама и сарадњи“, рекао је Владан Јеремић.