Хуманитарни фудбалски турнир у категорији ветерана „За Сергеја“, у организацији Градске општине Звездара и Дечије фудбалске асоцијације/Мини-Макси лига, биће одржан у недељу, 17.10.2021. од 9 часова, у Балону Спортског центра „Олимп-Звездара“,  Вјекослава Ковача 11.

На турниру који је део обележавања Дана општине, а који је организован како би се прикупила средства за лечење тешко болесног десетогодишњег Сергеја Милићевића ученика звездарске основне школе, играће екипа које пријављују јавне институције и фудбалски клубови са територије ГО Звездара.

На турниру ће наступити: Фудбалски клуб „Звездара“, Фудбалски клуб Хајдук Лион, Предшколска установа Звездара, Спортски центар „Олимп“, Полицијска станица Звездара, КМФ Коњарник, Завод за статистику, Фудбалски клуб Црвена Звезда Мали Мокри Луг, Градска општина Звездара.

Утакмице се играју 2 пута 10 минута.

Придружите нам се 17.октобра и помозите да скупимо новац који ће помоћи Сергеју у његовој храброј борби против најопаснијег невидљивог непријатеља.

На самом турниру,  биће постављена кутија за прикупљање добровољних прилога а Сергеју можете помоћи и слањем СМС на број 1119 на 3030 или уплатом на динарски рачун: 160-6000001216645-30

Дечаку Сергеју Милићевићу који ма 10 година, неопходна је помоћ свих нас како би успео да победи болест, и избори се за што квалитетнији живот и срећније детињство. Сергеј болује од тумора на мозгу. Претходних десет година се лечио на клиници Ацибадем у Истанбулу. Имао је бројне интервенције: хемотерапију, зрачење али и три операције.

Ове године је дошло до рецидива болести и потребе за поновном хитном хирушком интервенцијом. Такође, као наставак лечења, неопходна је хемотерапија у таблетама коју је утврдила молекуларна анализа тумора. Планирана је вишемесечна терапија, док на месечном нивоу лекови коштају 4.200 евра. Укупно, Сергеју је за лечење потребно 65.000 евра.

У јулу ове године, Сергеј је са својим родитељима отпутовао у Истанбул на контролни преглед, али током боравка заразили су се короном, коју отац малишана није успео да преживи.

Сав новац који је породица прикупљала за лечење Сергеја био је преусмерен на трошкове лечења Сергејевог оца, Саше.