Након успешно завршене едукације у оквиру пројеката обележавања Светске недеље дојења, која је подржана и финансирана од Градске општине Звездара а у складу са Планом јавног здравља за територију ГО Звездара за период 2021-2026. године, Хуманитарно удружење „Тројка” организује нову едукацију за све труднице и маме.

 

Поводом обележавања Националне недеље дојења, 6.октобра од 11 сати, у просторијама Породилишта КБЦ „Звездара” биће одржана радионица о дојењу. Предавачи ће бити др Весна Ћирић, педијатар неонатолог, начелница Одељења неонатологије у КБЦ „Звездара” и Јелена Перић специјалиста за дојење.

 

Труднице ће имати прилику да кроз практичан приказ науче све о успостављању лактације, техникама и положајима дојења. На радионици ће се разговарати о првим данима у породилишту, нези маме и бебе али и изазовима са којима се породиље најчешће сусрећу и како да их што пре превазиђу. Др Ћирић ће говорити о значају дојења из угла педијатра и о првим данима са бебом у породилишту.

 

Организатори позивају заинтересоване да се пријаве за овај едукативни скуп који организује ХУ „Тројка” уз подршку ГО Звездара. Мејл за пријаву је hutrojka@gmail.cоm . Неопходно је навести следеће податке: име, презиме, недељу трудноће и контакт телефон.

 

Број места је ограничен.