Београдска академија пословних и уметничких струковних студија (БАПУСС), 23. и 24. јуна 2021. године први пут организује Фестивал образовања, културе, уметности и спорта – ФОКУС 21.

Отварање Фестивала је у среду, 23.6. у 12 часова, на платоу испред Београдске академије, у Улици краљице Марије 73, а Фестивал ће отворити председник Академије др Миодраг Паспаљ.

Студенти, средњошколци и посетиоци  ће имати прилику да учествују у интерактивном програмском садржају и да покажу своје знање, вештине, креативност, спортски и такмичарски дух, да освоје вредне награде и да се добро забаве уз културно-уметнички и музички програм.

Поред програмског дела Фестивал у први план ставља и здравствено одговорно понашање, па је у сарадњи са пријатељем фестивала ГО Звездара обезбеђен мобилни пункт за вакцинацију против Корона вируса (23-24.6.) који треба да допринесе да се заинтересовани посетиоци, првенствено млађи, вакцинишу у већем броју. Организатори позивају све младе који желе да се вакцинишу, да то обаве на вакциналном пункту.

Осим изложби, радионица и предавања у оквиру Фестивала биће одржан и Сајам привредника (23.6) на коме ће излагати 65 најуспешнијих великих компанија из целе Србије, јавних установа, туристичких организација и хотела, али и малих произвођачи вина, сирева, меда, слаткиша. Том приликом ће студенти моћи да се пријаве за обављење стручне праксе у некој од тих фирми.

У оквиру спортског дела фестивала, у сарадњи са пријатељем фестивала Спортским центром „Олимп-Звездара“ биће организован средњошколски турнир у баскету и шутирању тројки.

На крају сваког дана посетиоце очекују и музички концерти познатих београдских бендова.

Више информација, као и детаљан програм фестивала заинтересовани могу пронаћи на линку: https://www.bpa.edu.rs/sr-cyrl-cs/fokus-festival