Председник Градске општине Звездара Владан Јеремић са члановима Већа ГО Звездара Милошем Стојилковићем и Горданом Мишев, обишао је раднике који раде на изградњи гасоводне мреже на Зеленом брду.

 

Владан Јеремић је рекао да је леп осећај када радну недељу започнете са радовима који ће допринети побољшању квалитета живота грађана Звездаре и да се радови одвијају доста добро у складу са предвиђеним програмом.

„Задовољан сам темпом којим се одвијају радови, јер је до сада на Звездари изграђено 15 посто од планиране дистрибутивне гасоводне мреже која је укупне дужине од 134 километара. Према очекивању, данас треба да почну и радови на изградњи гасоводне мреже у Малом Мокром Лугу и верујем да ће до следеће грејне сезоне сва домаћинства са Звездаре која су обухваћена овим програмом, њих око 4000, добити гас”-рекао је Јеремић и истакао да је највише домаћинстава са Зеленог брда и из Малог Мокрог Лука показало интересовање да се прикључе на дистрибутивну гасоводну мрежу.

 

Он је апеловао на суграђане да, у улицама у којима се ради гасоводна мрежа, уклоне паркирана возила да не би ометала раднике и позвао је суграђане који су показали интересовање да искористе могућност и да у општинском Информативно-услужном центру, у Булевару краља Александра 532, који ради сваког радног дана од 8 до 15 сати, потпишу предуговор који је саставни део целог посла. Потписивањем овог предуговора заинтересовани суграђани добијају могућност да, уз плаћену таксу од око 6.200,00 динара, буду прикључени на гасоводну мрежу за износ од 620 евра који могу платити у 36 месечне рате.

 

Будимир Миленковић, координатор извођача радова, је рекао да на Звездари на изградњи гасоводне мреже тренутно ради 15 екипа са више од 200 људи и да је до сада урађено 20 километара гасоводне мреже. Он је рекао да на брзину изградње гасоводне мреже на Звездари могу утицати временски услови и апеловао је на становнике да им пријаве ако знају да на траси гасоводне мреже постоје неки проблеми са водоводном мрежом или неки други комунални проблеми.