На манифестацији „Хероји су међу нама“, која је настала како бисмо као друштво препознали и наградили појединце који су пример човекољубља и солидарности, додељена су признања и захвалнице посебним категоријама тркача, као што су особе са инвалидитетом и њихови помагачи, затим најстарији маратонци, као и партнерима који су помогли у организацији и реализацији 35. Београдског маратона.

 

Овом приликом, председник Скупштине града Никола Никодијевић обратио се присутнима у име Града, главног покровитеља „Београдског маратона” и рекао да му је велико задовољство што је угостио овогодишње учеснике маратона.

 

Добитници овог признања су, између осталих, и наши хероји са Звездаре Снежана Вешовић, Илија Урошевић и Марија Јовановић, чланови Друштва за спорт и рекреацију инвалида општине Звездара, који су уз организацију и помоћ волонтера из Спортског савеза особа са инвалидитетом Београд прешли стазу дугу 21км за нешто мање од 2 сата и 30 минута. Овим подвигом показали су да, као што већ свакодневно увиђамо, ништа није немогуће и да границе не постоје када имаш праве пријатеље. Владимир Крањцец и Драшко Станковић су волонтери којима су Снежа, Илија и Марија указали своје поверење и стекли пријатеље на дуге стазе. Они су храбро са њима прешли стазу од 21км.

 

Млади добитник плакете Илија Урошевић је истакао да му је први пут да учествује у маратону, да је истински уживао и захвалио се Спортском савезу инвалида и свима који су омогућили маратон. Изразио је жељу да учествује и наредних година у маратону. Илија Урошевић је ученик Графичке школе на Новом Београду и, као користи колица, указао је на проблеме са којима се суочава током школовања. Иако се добро сналази у школи, истакао је да недостатак рампи и лифта отежава његово школовање и, на известан начин, спречава га у даљем напретку. Изразио је наду да ће се у будућности пронаћи решење за ове проблеме како би могао да настави даље школовање и има испуњен и срећан живот.