Хуманитарна фондација „БУДИ ХУМАН – Александар Шапић” прикупља новчана средства за Драгишу Петковића (рођен 1994. године у Београду) који има здравствене проблеме од раног детињства (атопијски дерматитис и астма).

Када је имао четири године појавили су се проблеми са бубрезима. Од тада траје борба лекара да му се очува функција бубрега, али и Драгишина борба да поред свих потешкоћа живи нормалним животом.

Драгиша је завршио основно образовање, средњу школу, затим и факултет. Редован је члан КУД „Зора” где је наступао када му је то здравствено стање дозвољавало.

Драгиша је упркос болести успео да заснује радни однос, али је због тешког здравственог стања, посао морао да напустити.

Током година, бубрези су му ослабили па је 2020. године био приморан да крене на дијализу, најпре у кућним условима, затим и у болничким, јер је имао велик број напада који су се манифестовали јаким, неиздрживим боловима, повишеним притиском и стомачним тегобама.

Драгиша је највећи део времена проводио по болницама. У децембру ове године ради спровођења даљег лечења хемодијализом урађена му је операција леве руке где су му уградили фистулу.

Драгишина борба траје 25 година и та борба је неизвесна и изузетно тешка. Драгишина мајка је одлучила да свој бубрег донира Драгиши и тиме му омогући нормалан живот. Њене припреме за донаторство су у току, али услед дугогодишњег чекања да Драгиша дође на ред, услед застоја због пандемије Ковид 19, одлучили су се да трансплантацију ураде у Турској.

Породица се обраћа свим хуманим људима да им помогну својим донацијама како би што пре отишли на трансплантацију.

Средства су му потребна за лечење, трансплантацију бубрега, операције, рехабилитације, специјалистичке и контролне прегледе, за лекове, суплементе, лабораторијске анализе, као и за путне трошкове и смештај.

Да Драгиша победи! Будимо хумани!

Помозимо Драгиши!

Слањем СМС поруке: Упишимо 1188 и пошаљимо СМС на 3030

Слањем СМС поруке из Швајцарске: Упишимо human1188 и пошаљимо СМС на 455

Уплатом на динарски рачун: 160-6000001292442-07

Уплатом на девизни рачун EUR: 160600000129273598

IBAN: RS35160600000129273598

SWIFT/BIC: DBDBRSBG

Уплатом платним картицама путем линка: E-doniraj

Уплатом са вашег PayPal налога путем линка: PayPal