У дворишту ОШ „Вељко Дугошевић“, Милана Ракића 41, у суботу, 4. јуна 2022. године, од 10 до 13 часова, ученици, родитељи и запослени школе, организују осми по реду пролећни хуманитарни базар под називом „Заједно смо бољи, заједно смо јачи“.

 

Ову манифестацију, која се традиционално одржава почетком јуна сваке године, су покренули родитељи, у оквиру пројекта „И родитељи се питају“. Из године у годину пролећни базар је, уз подршку наставника и ученика, све садржајнији и креативнији. У веселој атмосфери, организују се спортске активности, продајна изложба ученичких радова и занимљив програм са познатим гостима. За претходних 7 година прикупљена су значајна финансијска средства која су донирана за потребе деце из Прихватилишта, Свратишта, као и за ученике звездарских школа. Ове године, програм ће водити Владан Зец – Зека, професор физичког васпитања, глумац и аниматор. Специјални гости биће Јасминка Петровић уз чија књижевна дела одрастају млади, а и одрасли их читају са посебним задовољством, Петар Стругар, глумац и водитељ који је улогом у филму „Монтевидео, Бог те видео” освојио срца публике, и познати DJ IKE који ће бити задужен за музички програм. И овогодишњи пролећни базар је хуманитарног карактера.

 

Средства се ове године прикупљају за помоћ деци из ОШ „Вељко Дугошевић“, ученицима којима је због болести или тешке породичне ситуације помоћ преко потребна. Позивамо грађане Звездаре да са децом проведу дивно преподне у дворишту ОШ „Вељко Дугошевић“ и да заједно код наше деце развијамо и негујемо вредности међусобне бриге и подршке.