Председник Градске општине Звездара Владан Јеремић је у Спортском центру „Олимп-Звездара” отворио инклузивни турнир у пикаду који је организовало Удружење особа са инвалидитетом Београд, у сарадњи са ГО Звездара и СЦ „Олимп-Звездара”.

 

Јеремић је захвалио Удружењу особа са инвалидитетом Београд и председници Удружења Гордани Пушара на вишегодишњој успешној сарадњи са ГО Звездара током које је реализован велики број програма намењених особама са инвалидитетом којима Општина Звездара поклања велику пажњу.

„Овај турнир се одржава у оквиру пројекта „Пут до нових договора” чију реализацију је помогла Градска општина Звездара која ће наставити да подржава овакве и сличне програме”-рекао је Јеремић и пожелео такмичарима пуно успеха на овом такмичењу.

 

На турниру су наступили чланови удружења особа са инвалидитетом са Звездаре, Врачара, Новог Београда, из Обреновца, грађани са Звездаре, чланови Синдиката „Једнакост” и други, а присуствовали су му представници Београдског центра за нове идеје и други представници цивилног сектора.

 

Такмичење је на турниру, који има инклузивни карактер, одржано у три групе, а победници су Марко Шћепановић (прва група), Игор Панајотовић (друга група) и Катарина Станковић (трећа група).

 

Турнир је завршен поделом награда, медаља, пехара и захвалница најуспешнијим екипама и такмичарима, а златну медаљу је добио и деветогодишњи Огњен Ануфријев, јер се као најмлађи такмичар такмичио са старијима.

 

Након завршеног такмичења и поделе награда такмичари и посетиоци имали су прилику да се друже и размене искуства.

 

Догађају су присуствовали чланови Већа ГО Звездара Милош Стојилковић, Мирослав Лазић и Душан Игњатовић, као и заменик секретара Скупштине ГО Звездара Марко Јовић и директор СЦ „Олимп-Звездара” Иван Јовановић.