Бесплатну школу страних језика за средњошколце, под називом „Језички коктел“, четврту годину заредом реализују ученици Шесте београдске гимназије у сарадњи са студентима и дипломцима Филолошког факултета. О томе су, у име школе, председника Градске општине Звездара : обавестиле Антонија Радуловић, матуранткиња и Анђела Стефановић, ученица другог разреда.

За београдске средњошколце у понуди су различити нивои енглеског, француског, немачког, руског, шпанског, италијанског, грчког, арапског и јапанског језика.

Младима се пружа могућност да, поред учења граматичких правила и нових речи, унапреде вокабулар и стекну драгоцене конверзацијске вештине кроз активно учешће и размену мишљења о различитим темама.

Часови ће се одржавати од 19. марта до 4. јуна 2016., у учионицама Шесте београдске гимназије, сваке суботе, у периоду између 9 и 13:30 у трајању 90 минута.

О реализацији наведених активности као волонтери бринуће ученици Шесте гимназије: Антонија Радуловић 4/7, Невена Панчић 4/1, Љубица Анђелић 3/4, Александар Остојић 3/5, Алекса Спасић и Анђела Стефановић 2/9, Магдалена Марковић 1/2, Сара Ђурђевић 1/3, Анђела Тадић 1/2, Богдан Хабић 1/3, Алекса Црнобрња 1/3.

Задатак волонтера је да: креирају програм, мотивишу студенте, израђују план, информишу вршњаке путем друштвених мрежа, сваке суботе брину о безбедности и реализацији програма

Пројекат „Језички коктел“ је настао пре четири године инспирисан учешћем средњошколаца у пројекту „Ухвати будућност“, који је Градска општина Звездара реализовала са циљем да оснажи младе и подстакне омладински активизам.

Више информација о Пројекту и начинима пријављивања може се пронаћи на фејсбук страници „Језички коктел-бесплатни курс страних језика за средњошколце и студенте“.