„Караван природе”, манифестација која је реализована уз подршку ГО Звездаре, а којом је обележена ЕУ Зелена недеља 2021, је своју завршницу, након ОШ „Десанка Максимовић” и Седме београдске гимназије, имала у Геодетској техничкој школи.

Догађају су присуствовао председник ГО Звездара Владан Јеремић са сарадницима, чланови колектива сарадничких школа, представници предшколске установе „Звездани гај“, Удружења „Партнерски за образовање“ Београд, наставници и ученици свих школа, учесница у пројекту.

Током програма ученици све три школе учеснице пројекта представили су резултате својих истраживања на тему заштита земљишта, воде и ваздуха од загађивања.

На крају програма председник ГО Звездара Владан Јеремић је учесницима пројекта, ученицима и њиховим професорима који су радили на пројекту, уручио захвалнице и рекао да је Општина Звездара подржала овај пројекат јер он код ученика звездарских школа буди свест о значају екологије и заштите воде, ваздуха и земљишта од загађивања, а то треба да допринесе да свет у коме живимо буде здравији и лепши.

Учешћем у овом пројекту три звездарске школе, ОШ „Десанка Максимовић”, Седма београдска гимназија и Геодетско техничка школа која је носилац пројекта, потврдиле су своја настојања у очувању животне средине, превенцији загађивања природе и развоја еколошке свести.

Порука и део кампање Европске комисије је конструктиван и партнерски однос свих укључених сегмената локалне друштвене заједнице, која је у овом пројекту резултирала потврдом да смо део Европе и да је образовање један од простора за сигурно обезбеђивање нултог степена загађења планете.