Након успешних седам дана на општини Вождовац, Кућица здравља, својеврсна мобилна амбуланта која свим грађанима Србије омогућава да потпуно бесплатно и без заказивања провере своје и здравље своје деце, почела је са радом данас на општини Звездара, на адреси Миријевски венац 18, у насељу Миријево, где ће за све грађане бити отворена у продуженом радном времену у односу на досадашњу праксу. Догађају је присуствовала Дарија Кисић, министарка за бригу о породици и демографију.

 

„Наставак одличне сарадње Градске општине Звездара и Дома здравља Звездара своју потврду имаће у реализацији новог заједничког пројекта Кућица здравља, који ће омогућити становницима Звездаре да у наредних седам дана преконтролишу своје здравствено стање. ГО Звездара је препознала значај јавног здравља односно примарне здравствене заштите својих суграђана тако да након реновирања четири амбуланте и донације савремених апарата ДЗ Звездара, настављамо да заједнички бринемо о здрављу Звездараца. Позивамо вас да искористите могућност и без чекања обавите све прегледе који су доступни у Kућици здравља.“, изјавио је председник општине Звездара Владан Јеремић.

 

„Циљ овог пројекта јесте указивање на значај превентивних прегледа. Управо зато, позивамо све грађане да сваког дана, од 8 до 17 часова дођу и обаве улзтазвучне и специјалистичке прегледе без заказивања, књижице и упута“, изјавила је в.д директор Дома здравља Звездара Александра Ружичић.

 

Као и до сада, сваки дан је посвећен различитом типу прегледа, те је тако понедељак на Звездари резервисан за превенцију кардиоваскуларних болести, уторак је посвећен женском здрављу, среда превенцији и лечењу дијабетеса, четвртак је дан за пензионере, петком ће се водити рачуна о очним болестима. Први дан викенда резервисан је поново за најстарије суграђане, пензионере, док се недељом Кућица здравља отвара за породице са малом децом.

 

Кућица здравља је на Звездару пресељена након акције бесплатних превентивних прегледа на општини Вождовац, где су у периоду од 2 – 8. октобра обављени превентивни прегледи код 525 грађана.

 

Кућица здравља је отворена за све држављане Републике Србије на адреси Миријевски венац 18 од 13 – 19. октобра од 08.00 до 17.00 часова.