Министар финансија у Влади Републике Србије Синиша Мали присуствовао је састанку са управницима стамбених заједница са Звездаре који је данас одржан у Градској општини Звездара. Састанку су присуствовали и председник ГО Звездара Владан Јеремић и чланови општинског Већа Дејан Микулетић и Мирослав Лазић са сарадницима, као и координатор општинског Комуналног савета Михаило Досковић и представници јавно-комуналних предузећа.

Министар Мали је изразио задовољство што присуствује овом састанку на коме директно може да, у разговору са представницима стамбених заједница са Звездаре, сазна на које се проблеме жале како би у наредном периоду ти проблеми били решени у што краћем временском периоду.

Он је рекао да, поред одржавања стабилне макро-економске ситуације у држави, важно је да се бавимо и решавањем свакодневних проблема људи који директно утичу на квалитет њихових живота.

„На Звездари је доста тога урађено, отклоњено је више проблема, пре свега инсфрастуктурних, а у наредном периоду, у сарадњи са јавно-комуналним предузећима, настојаћемо да решимо проблеме који су везани за уклањање графита, чишћење и уређење дечјих паркића и других јавних површина”-рекао је министар Мали и најавио да ће редовно присуствовати састанцима са представницима стамбених заједница.

Председник ГО Звездара Владан Јеремић истакао је да се сусрети ове врсте одржавају већ више од 6 месеци, а за циљ имају да се постојећи, првенствено комунални проблеми грађана што брже решавају. Захваљујући сарадњи са Министарством рударства и енергетике, Општина је добила могућност за реализацију пројекта енергетске ефикасности у домаћинствима. На овај начин грађани Звездаре ће, реконструкцијом фасада и столарије, као и еколошком модернизацијом грејања, моћи да уштеде топлотну и електричну енергију чиме ће значајно бити смањени рачуни за струју и грејање”- рекао је Владан Јеремић и позвао представнике стамбених заједница да се пријаве на престојећи нови јавни позив Општине  за суфинансирање који се односи на замену улазних врата и поштанских сандучића.

Велики број питања упућених министру Малом и представницима Општине Звездара показали су да грађани желе да помогну да проблеми са којима се суочавају буду што пре отклоњени.