Колика је моћ музике у спајању људи, могло се осетити на већ на првом часу школе певања, јер су Јовану Аврамовић, водитељку Школе певања, полазници овогодишњих музичких радионица дочекали уз осмех, музику и плес. На првим радионицама дочекала су нас стара, али и нова радосна лица младих средњошколаца са Звездаре. Срећни што су опет заједно, млади су се, у креативној и пријатељској атмосфери, већ на првим радионицама ослободили треме.

 

У намери да полазницима пружи максималну подршку организатори овогодишњег музичког стваралаштва су комуницирали са сваким учесником понаособ (преко 40 пријављених), у намери да пронађу најбољи термин за радионице како школске обавезе не би трпеле. Направљен је распоред да се радионице музичке продукције одржавају уторком, у 18 часова, у Кафе галерији„Кабинет Арк“, Милана Ракића 23, а школа певања четвртком, у 18 часова, у свечаној сали Шесте београдске гимназије. Свака активност траје 2 сата.

 

Школу певања води Јована Аврамовић, мастер музиколог. Сваки час се започиње класичним вежбама распевавања, дисања и загревања. Ради се и на поједничним песмама које су ученици сами одабрали. С обзиром да група “Abba” ове године обележава 50 година од оснивања тема овогодишње Школе певања је упознавање са њиховим највећим хитовима. Дуда Безуха је на првом часу аудио снимања и музичке продукције, одржаном прошлог понедељка, полазницима представио свој план рада. Полазници ће да науче како да у професионалним програмима сниме песму, обраде звук и извезу аудио фајл или MP3 који даље могу слушати, слати, стављати на Youtube. Овај курс би полазницима заинтересованим за снимање и прављење музике, омогућио да у кућним условима у програму који представља виртуелни студио, сниме и звучно обраде песме које раде.

 

Курс је врло користан и едукативан и младима пружа начин да се музички изразе и буду креативни. Заинтересовани млади се још могу укључити, слањем мејла на jimny.belgrade@gmail.com или пријављивањем на број 011/3405-917. Организатор овогодишњег музичког стваралаштва је Драгана Петровић, ПР Агенција за пословне активности Jimny Београд, а покровитељ Градска општина Звездара.