На иницијативу београдске фондације „Гнездо”, чији је оснивач Град Београд, сваки београдски вртић добио је јелку с бусеном, изјавила је директорка ове фондације Тања Поповић.

– Захвална сам Секретаријату за заштиту животне средине и ЈКП „Зеленило – Београд” који су нам помогли да реализујемо ову дивну идеју. Данас смо испоручили 307 јелки у 17 предшколских установа за 307 државних вртића на територији Београда. Сваки вртић у Београду данас ће имати јелку. Деца ће заједно са својим васпитачима окитити јелку и улепшати свој вртић за новогодишње празнике који нам предстоје – рекла је Тања Поповић за Беоинфо.

Како све јелке имају бусен, након празника оне ће бити засађене у двориште вртића или у парк који је најближи вртићу.

– То ће радити деца уз помоћ радника „Зеленила – Београд”. Деца ће имати своју јелку о којој ће бринути и коју ће чувати. Жеља нам је да, осим што ћемо да обрадујемо наше најмлађе суграђане уочи новогодишњих празника, развијамо свест о значају заштите животне средине. Еколошка питања су све важнија, па је развој еколошке свести код свих, а пре свега код најмлађих од значаја за будућност наше планете. Садња дрвећа и озелењавање површина један је од начина наше борбе. Овом акцијом желели смо да скренемо пажњу на то да је свако дрво важно и да свако од нас може да да свој допринос екологији тако што ће посадити бар једно дрво. Наша деца ће нам дати пример у томе – навела је Тања Поповић.