Под  мотом „Сребрно сећање и креативност“, на Звездари су почели 10. „Дани сениора“ који ће у периоду од 27.септембра до 1.октобра обухватити низ догађаја и активности са циљем да се афирмише позитивну слика о старењу, старости и старијим људима, да се негује култура старења, међугенерацијског приповедања и размене, као и активно старење као социјалну и културну вредност свих генерација у заједници.

Манифестацију, у организацији Градске општина Звездара и Волонтерског сервиса Звездаре, а поводом 1. октобра – Међународног дана старијих, је отворила заменик председника ГО Звездара Драгана Ђурић, а догађају су, у име ГО Звездара, присуствовали чланови општинског Већа Милослав Лазић и Станко Радовановић са сарадницима.

Драгана Ђурић је рекла да Градска општина Звездара жели да пружи подршку сениорима да буду активни и да време проведено у пензији буде занимљиво креативно и корисно, а никако време усамљености, депресије и искључености.

„Као и претходни и овогодишњи 10. Дани сениора су прилика да Градска општина Звездара да свој допринос важности квалитетног живота суграђана који су у својим „златним” годинама. У склопу тога су организовани и излети за пензионере на више дестинација у Србији. Градска општина Звездара током целе године реализује различите програме подршке, помоћи, едукације и радионице.”- рекла је Драгана Ђурић и позвала најстарије суграђане да се укључе у активности које за њих организује Волонтерски сервис Звездаре.

У културно-уметничком делу програма наступили су ученици ОШ „Владимир Ђорђевић” Лена и Маша Оршолић и Михајло Јовић, као и уметница Нада Попов која је отпевала неколико песама.

Након званичног дела церемоније свечаног отварања на истом месту су одржане две радионице: „Поносан/на сам на своје године” и радионица израде сувенира „Поздрав са Звездаре”. Садржаји који ће бити реализовани током манифестације имају за циљ да илуструју креативне могућности старијих суграђана и инспиришу их да се социјално укључе, па је, настављајући праксу започету 2011. године, Програм Дана сениора тематски симетричан садржајима програма Дана европске баштине 2021, чија је тема „Културно наслеђе за све“, а који реализује  Секретаријат за привреду Градске управе Града Београда.

Заинтересовани за учешће у Данима сениора могу се пријавити на канцеларију Волонтерског сервиса Звездаре од 10,00 до 14,00 часова сваког радног дана на број 011/286 44 26.