Председник Градске општине Звездара Владан Јеремић данас је, са сарадницима, посетио Месну заједницу „Северни булевар” у којој су потписани први предуговори за прикључење на гасоводну мрежу на Звездари.

 

Владан Јеремић је рекао да ће, на основу потписаног тројног уговора између ЈП „Србијагаса”, као инвеститора, предузећа ДМ инвест, као извођача радова, и Градске општине Звездара, на Звездари, након 17 година паузе, у наредних годину и по дана, бити изграђено 134 километара гасоводне мреже, чиме ће комплетна територија општине бити покривена што топловодном што гасоводном мрежом.

Радови ће на свих 5 локација које су предвиђене програмом (Северни булевар, Зелено брдо, Старо Миријево, Мали и Велики Мокри Луг) почети по добијању дозвола, што се очекује у првој половини наредног месеца.

„Ово је једна од највећих инвестиција Градске општине Звездара која ће у великој мери побољшати квалитет живота становника и позитивно утицати на здравије животно окружење. Ради боље припреме и реализације посла Градска општина Звездара је формирала Радну групу и одржала више трибина са грађанима након чега могу да кажем да смо задовољни интересовањем грађана, јер је у претходном периоду више од 4.000 звездарских домаћинстава показало интересовање за прикључење на гасоводну мрежу”- рекао је Јеремић и истакао да ће ове седмице потписивање предуговора за прикључење на гасовод бити реализовано у МЗ „Северни булевар”, док ће наредне бити настављено у Општинском услужном центру у Малом Мокром Лугу (Булевар краља Александра 532), а да заинтереовани за прикључење на гасоводну мрежу приликом потписивања предуговора треба да имају важећу личну карту и доказ о власништву.

 

Јеремић је позвао заинтересоване грађане да искористе могућност и да, у складу са Уредбом Владе Републике Србије о прикључењу нелегалних објеката на комуналну инфраструктуру, поднесу захтев за прикључење на комуналну инфраструктуру, јер поред струје, воде, грејања и канализације, обухвата и гас. Шалтери за ове намене отворени су у Општини Звездара (шалтери 4 и 5) радним данима од 7.30 до 18 сати, а у месним заједницама Старо Миријево, Мали и Велики Мокри Луг и Зелено брдо радним данима од 7.30 до 15.30 сати.