Председник Градске општине Звездара Владан Јеремић угостио је Андрију Јоргића, директора „Борбе” који је уједно и  генерални секретар Шаховског савеза Србије са сарадницима.

Јеремић је рекао да ће наставак сарадње са листом „Борба” и Шаховским савезом Србије донети бенефит становницима Звездаре у областима културе, науке, уметности као и за промоцију туризма. Он је истакао да су управо то области у којима желимо да промовишемо Звездару  у наредном периоду.

Ове године су издвојена средства из буџета за реализацију пројекта из културе „Борба-чувар културне баштине”- додао је Владан Јеремић и нагласио да је за Општину Звездара подједнако важна и сарадња са Шаховским савезом Србије, посебно када су у питању млади: „Приликом посете међународном турниру у шаху “Србија опен 2021” имали смо прилику да се уверимо да шах привлачи велику пажњу, а то је посебно важно за младе, јер им бављење шахом развија памћење, критичко мишљење, осећај за лепо, учи их стрпљењу, јача вољу и карактер и уопште има низ позитивних особина на развој деце“.

На састанку је договорено да се сарадња две институције прошири и да се на Дан општине, 16. октобра организује симултанка током које ће један од велемајстора ове древне игре одмерити снаге са више наших суграђана.

Данашњи састанак, коме су присуствовали и члан Већа ГО Звездара Милош Стојилковић и секретар Скупштине ГО Звездара Александар Ружичић је поред званичног, имао и незванични део у коме су одугране две брзопотезне шаховске партије чији резултат није био у првом плану.