Концертом младог контрабасисте Филипа Докљанова (класа проф. Слободан Герић), који ће бити одржан у среду, 26. маја 2021.г. са почетком у 19 часова у Свечаној сали Музичке школе „Владимир Ђорђевић“, наставља се традиционални циклус концерата „Понедељком у Ђорђевићу“.

Уметнички сарадник за клавиром је мр Душан Егерић, а гости концерта Квартет контрабаса „Veridis Quo“.

Филип Докљанов је добитник  Доситејеве стипендије Фонда за најбоље студенте Републике Србије у 2021. години.Позив за наставак студија на Прашком конзерваторијуму добија 2020. године код  проф. Томаша Вибирала. Филип је и оснивач јединственог квартета контрабасакоји негује дела домаћих композитора.

Рођен је 1998. у Београду. Основно и средње образовање стекао је у МШ “Јосиф Маринковић“ у Вршцу на одсецима за тамбуру и контрабас у класи проф. Александра Јанковића.

Од 2015. до 2017. био је шеф тамбурашког оркестра ГКУД “Лаза Нанчић“ из Вршца.

Факултет музичке уметности у Београду, основне академске студије на одсеку за контрабас, уписује 2017. годинеу класи проф. Слободана Герића. Похађао је мајсторске радионице код Алберта Боћинија, Јозефа Нидерхамера,Карлоса Мендеза, Петру Југе, Зорана Марковића и Томаша Вибирала. Као члан оркестра, наступао је на многим интернационалним пројектима и фестивалима (Француска, Португал, Шпанија, Италија, Аустрија, Немачка, Словенија, Хрватска, Грчка, Румунија, Северна Македонија и Црна Гора). Са АКУД “Иво Лола Рибар“, 2018. године био је два месеца на професионалној турнеји у Јапану где је обишао 24 града и учествовао на исто толикоконцерата. 2018/19. студирао је преко Еразмус програма на конзерваторијуму у Вигу (Шпанија), где је свирао са “Orquesta Clásica de Vigo“ и професионалним оркестром “Orquesta Vigo 430“. Од 2019. године члан је Филхармоније младих “Борислав Пашћан“ и Националног ансамбла “Коло“. Већ дуже време пише музичке аранжмане за културно уметничка друштва.

Улаз је слободан.

Добро дошли!

Концерт ће бити одржан уз поштовање свих епидемиолошких мера.