Након обиласка Општинског услужног центра у Малом Мокром Лугу и амбуланте Дома здравља Звездара у Великом Мокром Лугу председник Градске општине Звездара Владан Јеремић је са помоћником градоначелника Града Београда Александром Савићем и градским менаџером Мирославом Чучковићем обишао још три локације на Звездари на којима су у току пројекти чија реализација се очекује у наредном периоду.

 

Владан Јеремић је са представницима Града Београда прво обишао Основну школу „Владислав Петковић-Дис” у Великом Мокром Лугу у којој ће бити обављена комплетна реконструкција. За реконструкцију је припремљена потпуна пројектно-техничка документација и очекује се да и ова школа, која је саграђена 60-тих година прошлог века, уз помоћ Канцеларије за јавна улагања Владе Републике Србије, као и ОШ „1300 каплара”, буде потпуно реконструисана у наредном периоду. Након реконструкције школе ученици и запослени добиће модерну школу која је прилагођена потребама свих који у њој бораве.

 

Након овога, председник општине Звездара и представници Града Београда обишли су Степин гај, једну од природних оаза Београда, у коме је предвиђена изградња спортских терена на отвореном и уређење модерног парка са игралиштима. Овај пројекат ГО Звездара реализује заједно са Туристичком организацијом Београда и Министарством туризма РС, а носилац радова је ЈП „Србијашуме”. Уређењем Степиног гаја општина Звездара и град Београд добиће модерно опремљено и уређено излетиште које ће моћи да задовољи потребе великог броја посетилаца.

 

Трећа локација коју су Владан Јеремић и представници Града Београда обишли је улица Цветанова ћуприја у Великом Мокром Лугу у којој треба да буде изграђена канализација у дужини већој од 2 километра. Очекује се да радови на реализацији овог, као и за претходна два пројекта, почну до краја ове календарске године.